Erica '86 3 verliest 2 keer op rij

Vorige week zaterdag (30 september) werd de derby tegen Twedo 1 gespeeld. Twedo 1 tegen Erica ’86 3, een vreemde gewaarwording in de wetenschap dat tot 2 seizoenen geleden de eerste elftallen van beide verenigingen nog hun tweejaarlijkse derby’s afwerkten. Nu dus het 1e van Twedo tegen het 3e van 86.

Vanwege de (later afgelaste) speedway in Veenoord mochten beide teams aantreden op het achterafgelegen veld van Twedo waar duidelijk werd dat Erica meer personen op de wisselbank had dan dat er in totaal aan toeschouwers waren. Het weer zat dan ook niet mee, want het regende de gehele middag pijpenstelen. Twedo bleek in de eerste helft de betere ploeg en kreeg ook de betere kansen, maar wist er slechts één te benutten. 86 probeerde het wel, maar was niet in staat om echt gevaarlijk te worden en daardoor werden de kleedkamers opgezocht met een 1-0 ruststand.

In de rust wisselde trainer/leider/manager/vraagbaak Robin Reuvers bijna het halve elftal en dit bleek zijn uitwerking niet te missen. 86 speelde beter, sneller en scherper maar wist gek genoeg nog steeds geen uitgespeelde kansen te creëren. Ja eentje, maar die werd jammerlijk gemist. 86 had wel duidelijk meer balbezit en Twedo probeerde het veelal op de counter en dit had uiteindelijk succes: 2-0.

Het positieve aan deze wedstrijd was allereerst de sportiviteit van beide ploegen, dat is in de onderlinge derby’s wel eens anders geweest en ten tweede de scheidsrechter die naar eer en geweten zijn best deed om het een leuke wedstrijd te laten blijven. Het minder mooie van deze uitslag is het einde aan de reeks van Marco Boer die aangaf nog nooit van Twedo te hebben verloren. Deze reeks telt welgeteld 1 wedstrijd.


Een week later stond de thuiswedstrijd tegen CSVC 4 op het programma. Net als een week eerder had Reuvers de beschikking over een goed gevulde reservebank. Hoewel CSVC onderaan stond met 0 uit 2, bleek het een gelijkwaardige tegenstander. De wedstrijd ging beide kanten op en de beide keepers moesten allebei enkele malen in actie komen. Na een half uur spelen sprintte Patrick Blok op het doel van CSVC af en hij kon alleen afgestopt worden door een overtreding. Strafschop. Na kritiek in een eerder verslag op de gescoorde strafschop van David de Kroon durfde hij het niet meer aan en liet hij Dennis Bults het klusje klaren: 1-0. Even later stond het alweer gelijk na een goede aanval van CSVC. Voor rust kwam 86 weer op voorsprong door Bults na een cadeautje van de keeper.

In de tweede helft schakelde 86 een tandje bij en kwam het na een uur spelen zelfs op 3-1 door een goal van Tom Rengers. De buit leek binnen, maar daar was keeper Saaltink het niet mee eens. Hij schoot een doeltrap pardoes in de voeten van de spits die de bal via de handen van Saaltink op de bal deed belanden. De rebound werd binnengeschoten. Op de een of andere manier liep het hierna totaal niet meer bij 86 en CSVC rook de dat er meer mogelijk was en dat was er ook. Want ze wisten in het restant nog 2 keer te scoren en zo verloor 86 ook deze wedstrijd. De derde helft was er niet minder gezellig door.

Erica '86 2 verliest nipt van HZVV 6

Na een succesvolle poulefase in de beker met 9 doelpunten voor en 0 tegen, was het dit weekend tijd voor de eerste competitiewedstrijd van Erica '86 2. Op sportpark de Veenschappen was HZVV 6 de tegenstander.

Al vanaf het begin van de wedstrijd was duidelijk dat 86 een moeilijke middag te wachten stond. HZVV heeft een zeer snelle spits die vaak (zeg maar gerust altijd) gezocht werd met de lange bal. Het tandem Martijn Doek en Dennis Bults had hieraan de handen vol, maar wist hem goed af te stoppen. HZVV was de betere ploeg, maar wist behoudens een buitenspeldoelpunt het net voor rust niet te vinden. 86 kon hier slechts enkele afstandsschoten tegenover stellen.

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld. Een sterker HZVV dat nu wel wist te scoren. Een afstandsschot had blijkbaar te veel effect voor keeper Jeroen Wijnands, want hij dook (nou ja, hij viel gewoon om) naar de hoek terwijl de bal door het effect en een stuit weer naar het midden van het doel ging. Datzelfde effect zorgde even later voor de gelijkmaker doordat de laatste man van HZVV de bal verkeerd inschatte en de bal pardoes achter zijn eigen doelman werkte. Een kwartier voor tijd viel dan toch de winnende treffer voor HZVV. Een goede voorzet werd binnengekopt.

Al met al een verdiende overwinning voor HZVV. Volgende week mag de ploeg van Dennis Knigge zich proberen te revancheren tegen SCN 3 uit Nieuwlande.

Erica '86 3 debuteert met ruime zege op Sweel 3

Het grote moment was aangebroken, de eerste competitie wedstrijd van nieuwbakken elftal Erica '86 3. Op Erica was Sweel 3 de tegenstander. Moeder natuur gunde het nieuwe team een mooi debuut, want het was werkelijk waar schitterend weer.

Na een afwachtend begin besloot Erica het heft in handen te nemen. Het had in Zander Hogenberg een ideaal aanspeelpunt en hij stond dan ook aan de basis van de 1-0 van Mas Prevoo en de 2-0 van Lennard Hein. Sweel scoorde met een prachtige vrije trap de 2-1, maar even later bepaalde Mark Jongman de ruststand op 3-1.

Snel na rust scoorde Zander de 4-1 en was het verzet van Sweel definitief gebroken. Via doelpunten van Thomas Tempelman, Robin Reuvers en Erwin Kupers kwam de teller op 7. Terwijl tussendoor Sweel de uitstekend keepende debutant Sem Luitjens nog 2 keer wist te passeren. Eindstand 7-3 met 7 verschillende doelpuntenmakers, een prima middag!

Erica'86 VR1 verliest van DVC'59 VR1

Zaterdag 23 september 2017. Terwijl de zon haar best deed 2017 te verblijden met wat extra zonnestralen was Erica'86 VR1 te gast op het gezellige Sportpark Bloemendaal te Nieuw-Dordrecht. Vele weken keek de selectie van Erica'86 met smart uit naar de start van de competitie. Eindelijk ging de bal rollen tegen oude bekende DVC'59 VR1. Erica'86 wist de laatste ontmoeting in Nieuw-Dordrecht met 3-0 te winnen, maar al gauw werd duidelijk dat sinds die laatste ontmoeting aan beide zijden veel is veranderd.
 
Om 14:00 uur klonk het eerste fluitsignaal en trok DVC'59 de regie van de wedstrijd volledig naar zich toe. Erica'86 oogde zenuwachtig en wist amper onder de druk van DVC uit te komen.
DVC kreeg een aantal kansen, 86 kon daar slechts sporadisch iets tegenover zetten.
Toch was het Erica'86 die de score opende in de 34e minuut. Een strafschop na een handsbal in de 16 werd, bij haar debuut voor Erica'86, koelbloedig benut door Sevgi Sari.
DVC liet zich door deze tegenvaller niet van de wijs brengen en koos weer volop de aanval.
Een schot op de lat van DVC leek in het doel te belanden, maar zowel de scheidsrechter als zijn assistent oordeelden anders. Erica'86 kwam hier goed weg en was gewaarschuwd.
 
In daarop volgende tegenaanval liep een aanvaller van Erica'86 vanaf de rechterzijde de 16 binnen richting het doel. Heel 86 zag de 0-2 al op het bord staan, maar de bal ging helaas nipt links naast het doel. Alhoewel het zeer geflatteerd was geweest had Erica'86 zichzelf een hele grote dienst kunnen bewijzen. In de 42e minuut schoot Merel Kreeft van DVC alsnog de 1-1 op het bord. Gezien het spelbeeld meer dan verdiend.
 
Vrijwel direct na de aftrap kreeg DVC een dubieuze vrije trap halverwege de helft van Erica'86. Een aangeschoten handsbal was voor de scheidsrechter reden om een vrije trap te geven. Erica'86 was daarna even niet bij de les. In de 44e minuut reageerde alleen Merel Kreeft op de vrije trap. Vrijwel ongehinderd schoot zij de 2-1 op het bord. Voor Erica'86 een heel vervelend moment zo vlak voor rust.
 
Na de rust bleef het spelbeeld onveranderd. Erica'86 bleef onrustig voetballen en hield de ruimte tussen aanval en middenveld/verdediging te groot.
DVC bleef daarentegen dapper van het eigen doel af voetballen en kreeg daaruit ook weer legio kansjes. Maar net als in de 1e helft was ook nu Erica'86 toch een paar keer gevaarlijk.
Ipv op doel te schieten probeerde de 86 aanvaller de bal breed te leggen op een collegaspits, maar helaas bleef de acties daar ergens tussenin hangen en kon DVC het gevaar keren.
Het slot akkoord was wederom voor Merel Kreeft. Zij maakte aan alle 86 illusies een einde door de 3-1 binnen te schieten, ook gelijk de eindstand.
 
Voor 86 is er nog veel werk aan de winkel in de aanloop naar de confrontatie met KSC in eigen huis.
Daarentegen een mooie start voor DVC, we wensen jullie veel succes tegen DSC'65 volgende week.