Erica '86 wint ook van VEV

Erica ’86 is bezig met een goede serie. Na een moeizaam begin van de competitie met een drietal nederlagen met perspectief werd tegen VVAK een gelijkspel behaald. De wedstrijd daarop werd gewonnen van SETA en ook deze zaterdag waren de punten voor de mannen van trainer Andries Bremer. Er werd op Erica gewonnen in de derby tegen VEV.

 

Bremer kon niet beschikken over Dennis Aardema (werk) en Patrick Blok (ziek). Door de constante regenval was het veld glad en zwaar. Tel daar een aantal stevige duels en overtredingen van beide teams bij op en het werd een echte derby.

 

Beide ploegen hanteerden het eerste deel dezelfde techniek: de lange bal. Door het gladde veld leverde dit eigenlijk nauwelijks kansen op. VEV zocht met de lange bal voornamelijk de grote sterke spits en de behendige Mamoet. Zij werden echter door Bart Mol en Marco Boer, die beiden een uitstekende wedstrijd speelden, onder controle gehouden. De eerste grote  kans van de wedstrijd na zo’n 20 minuten spelen leek ook meteen een doelpunt te worden. Erwin Kupers schoot de bal vanaf de 16 meter lijn hard tegen de onderkant van de lat. De bal stuiterde ruim achter de doellijn het veld weer in. De scheidsrechter had dit echter niet gezien en doellijntechnologie is nog niet aanwezig op sportpark de Veenschappen dus bleef het 0-0. VEV leek iets sterker, maar Erica kreeg de grotere kansen. Zo kreeg Wesley Wessels een tweetal goede kansen, maar wist hij het net nog niet te vinden. Even later lukte Andy Hof dit wel. Na een mislukte voorzet kwam de bal weer zijn kant op rollen. Zonder aarzeling schoot hij de bal vanaf de zijkant in de verre hoek binnen. Hierna kreeg VEV een enorme kans op de gelijkmaker, maar een kopbal vlak voor het doel van keeper Saaltink werd verkeerd geraakt. Vlak voor rust schoot Wessels met zijn chocoladebeen nog hard op de lat.

 

In de tweede helft ging VEV iets nadrukkelijker op zoek naar de gelijkmaker. Hierdoor kregen de aanvallers van ’86 meer ruimte. Het duurde niet lang voordat hier van geprofiteerd werd. Na 10 minuten in de tweede helft onderschepte Marco Boer de bal een stoomde op. Precies op het juiste moment gaf hij de steekbal op Wessels die alleen op de keeper afkon en beheerst scoorde. Na deze goal ging VEV een alles-of-niets tactiek hanteren. De laatste man ging voorin spelen en achterin werd er 1 op 1 gespeeld. Dit was koren op de molen voor Erica, want VEV bouwde dan wel de een na de andere aanval op, maar kon zelden gevaarlijk worden. Erica ’86 kon naar hartenlust counteren en de 3-0 was daardoor ook dichterbij dan de 2-1. Na 65 minuten moest Kupers zich met een blessure laten vervangen door Jeffrey Baars en even later  werd de moegestreden Rick Post vervangen door Jeroen Wijnands. Een kwartier voor tijd was de wedstrijd beslist. Niels Lammerts besloot door te jagen op de keeper die de bal in paniek tegen Lammerts aan schoot. Wessels kreeg de bal in de voeten. Na een korte snelle actie kon hij de bal tegen de touwen schieten. VEV was verslagen en geloofde het verder wel. Een keurige overwinning met een clean sheet was het resultaat. De punten werden gevierd tijdens het teamfeest dat na de derde helft in de kantine tot in de kleine uurtjes in het café werd doorgezet.