Erica '86 en Damacota delen de punten

Na de nederlaag van vorige week in en tegen Veendam, kwam deze week Damacota uit Nieuwe Pekela op bezoek op Erica. Het werd geen kwalitatief hoogstaande, maar wel een spannende partij op een zwaar veld. Trainer Andries Bremer moest het deze week stellen zonder Bart Mol, Niek Saaltink en Wesley Wessels, maar kon wel weer beschikken over Dennis Aardema en Kenny Boer. Jeroen Wijnands nam de plek van Saaltink onder de lat over en deed dit naar behoren.

 

Om 14:30 floot de goed leidende scheidsrechter Annen voor het begin van de wedstrijd. Damacota durfde het vanaf het begin van de wedstrijd aan om de voorstopper telkens mee te laten opschuiven en hierdoor een meerderheid op het middenveld te creëren. Dit plan slaagde deels in opzet, want Damacota had meer balbezit waar verder geen noemenswaardige kansen uit voort kwamen. Ook Erica ’86 kon nog geen vuist maken. Halverwege de eerste helft leek Erica ’86 wat gevaarlijker te worden, doordat de aanvallers van ’86 wat meer ruimte kregen door de tactiek van Damacota. Rick Post kreeg een tweetal goede kansen, de eerste werd door de keeper gered en de tweede net voorlangs geschoten. Na deze fase zakte Erica weer in en was het Damacota dat vaker de aanval zocht. Een kwartier voor rust kwam een aanvaller op de linkerflank het strafschopgebied van ’86 binnen en ging in duel met Marco Boer naar de grond. De scheidsrechter vond de overtreding zwaar genoeg en wees naar de stip. Keeper Wijnands toonde zich een uitstekende penaltykiller, want hij dook naar de bal en wist de slap ingeschoten bal klem te pakken. Vlak voor rust ontfutselde Patrick Blok de bal bij zijn directe tegenstander en stoomde op richting doel. Na een rush van 60 meter schoot hij de bal net naast.

 

In de tweede helft veranderde het spelbeeld niet. Damacota bleef meer balbezit houden, maar ook Erica ’86 durfde het nu aan om achterin 1 op 1 te gaan spelen. Hierdoor waren de grootste kansen juist aan de kant van ’86 te tellen doordat de ploeg vaak op de counter gevaarlijk kon worden. Echter beschikt Damacota over een aantal snelle verdedigers die vaak nog een en ander kunnen herstellen. Het werd een typische wedstrijd die gewonnen zou worden door de ploeg die als eerste zou scoren. Damacota probeerde het een paar keer met een aantal steekballen, maar de verdediging van ’86 onder leiding van Jeroen Boer speelde een prima wedstrijd en wist de aanvallen van Damacota onschadelijk te maken. Aan de kant van ’86 kregen Niels Lammerts en Andy Hof goede kansen op de openingstreffer. De keeper bleek een sta in de weg, want het net werd niet gevonden. Een kwartier voor tijd viel Patrick Blok uit met een, naar het zich laat aanzien, zware knieblessure. Bobby Veldman kwam in zijn plaats. Het laatste noemenswaardige moment van de wedstrijd kwam op naam van de ingevallen Dennis Bults. Bults liep door na een te korte terugspeelbal waar de keeper van Damacota over heen schoot. De keeper tikte Bults hierbij aan, maar hij liep door om de vrijgekomen bal binnen te schieten zonder resultaat. Achteraf gaf de scheidsrechter aan dat hij niet floot voor een strafschop vanwege de voordeelsituatie, maar dat het anders een penalty had moeten zijn.

 

Zo werd de beginstand ook de eindstand. Een eindstand waar beide ploegen waarschijnlijk wel mee kunnen leven. Damacota had meer balbezit, Erica ’86 de betere kansen.