Erica '86 verliest in open wedstrijd van Mussel

Na het doelpuntloze gelijkspel tegen Damacota, stond er deze speelronde wederom een thuiswedstrijd op het programma. Afgelopen zaterdag kwam Mussel op bezoek op Erica. Deze ploeg stond net als Erica in de brede middenmoot en daardoor was het voor beide ploeg zaak om te winnen.

Op een zwaar maar goed bespeelbaar veld ging de wedstrijd van start. Erica vloog uit de startblokken, want meteen na de aftrap werd er met goed positiespel geprobeerd snel te scoren. Ook Mussel liet zich niet onbetuigd, waardoor het de eerste 20 minuten een leuke open wedstrijd was met kansen voor beide ploegen. Na deze periode was het Mussel dat de iets betere ploeg was. Mussel probeerde met lange ballen de sterke spits Hemmes te bereiken. Erica ging mee met dit spel door zelf ook vaak voor de lange bal te kiezen. Hierdoor werd het sterke centrale middenveld duo Wesley Wessels en Wilco Koopman te vaak overgeslagen, waardoor er te vaak te snel balverlies was. Het duurde tot aan de 25e minuut totdat het eerste doelpunt viel. De rechtshalf van Mussel kon zonder problemen diep gaan en gaf een afgemeten voorzet die door Hemmes over keeper Saaltink gelepeld werd. Na dit doelpunt ging de wedstrijd op dezelfde manier verder: Mussel iets sterker en een hardwerkend Erica dat streed voor elke meter. In de persoon van Kenny Boer en Wessels kreeg Erica kansen op de gelijkmaker, maar de keeper wist zijn doel schoon te houden. Vlak voor rust kwam Mussel op 2-0 door Hemmes, maar zijn kopbal werd door de scheidsrechter afgekeurd wegens duwen. Een zware straf voor een klein duwtje. Erica had sowieso weinig klagen, want de scheidsrechter was blijkbaar ook al bekend met de reputatie van de grensrechter van Mussel. Want er werd 4 keer gevlagd voor buitenspel en even zo vaak liet de scheidsrechter doorspelen.

 

In de tweede helft ging 86 iets nadrukkelijker op zoek naar de gelijkmaker en kreeg daar ook zeker kansen op. Echter waren de spelers niet scherp in de afronding en ook de keeper van Mussel stond vaak op de goede plek. Door deze manier van spelen, ontstond er ruimte achter de verdediging van Erica en kwam Mussel vaak op snelheid over de verdediging heen. Toen een van deze aanvallen in de 60e minuut werd afgerond, was de wedstrijd zo goed als gespeeld. Erica probeerde het nog wel en kreeg in de persoon van Bobby Veldman een grote kans op de aansluiting. Maar zijn inzet ging centimers langs de verkeerde kant van de paal. Mussel zette nog een keer aan en kwam een kwartier voor tijd op 0-3 uit wederom een counter. Hiermee was de wedstrijd helemaal gespeeld.

 

En zo staat Erica '86 op de eennalaatste plaats. Hier moet echter bij vermeld worden dat plaats 8 hierbij nog binnen handbereik is, omdat de onderlinge verschillen zeer klein zijn. In de komende drie wedstrijden zal Erica '86 alles uit de kast moeten halen, want de complete top 3 zal bestreden moeten worden.