Erica '86 strijdend ten onder bij DSZ '16

ZUIDLAARDERVEEN – Met een gehavend team werd er naar Zuidlaarderveen afgereisd om te spelen tegen het nieuw opgerichte DSZ. Door verschillende omstandigheden kon trainer Andries Bremer niet beschikken over 7 spelers, waardoor er een hoop gepuzzel nodig was voor de opstelling.

Aan alles was te merken dat DSZ dacht vandaag aan het doelsaldo te kunnen werken, want de wedstrijd begon met allerlei hakjes en andere hoogstandjes. Erica daarentegen wist dat het kansloos zou zijn wanneer het DSZ zou laten voetballen. Daarom zocht 86 vaak de fysieke duels op. DSZ kon daar duidelijk niet mee om gaan en ook de scheidsrechter floot een warrige wedstrijd, waardoor het een slechte pot werd. Het eerste kwartier was DSZ de betere partij, kreeg een aantal kansjes maar wist niet te scoren. De eerste de beste kans werd echter meteen een doelpunt. De spits werd in buitenspel positie aangespeeld en kon alleen op de keeper af. Jeroen Boer kon niets anders dan aan de noodrem trekken, met als resultaat een strafschop. De scheidsrechter wilde niets weten van buitenspel, maar gaf ook geen kaart aan Boer. De strafschop werd slecht door het midden geschoten, maar trof doel. De wedstrijd ging daarna verder met een voetballend DSZ en een hardwerkend Erica dat met veel fysiek de duels aan ging. Dit leek te lukken, want DSZ kwam niet meer tot scoren in de eerste helft. DSZ had nog wel recht op een strafschop, maar de scheidsrechter liet onterecht doorspelen. Erica kreeg zelf in de persoon van Andy Hof en Dennis Bults ook mogelijkheden, maar wist nooit echt gevaarlijk te worden.

De tweede helft hetzelfde spelbeeld, maar een sterker Erica. Gelijk na rust kreeg Marco Boer na een keurige counter een grote kans op de gelijkmaker, maar hij schoot wild over. Qua kansen was de wedstrijd in evenwicht, maar steeds vaker werden er overtredingen gemaakt en moest de scheidsrechter optreden. Toen hij dat niet altijd even goed deed leek de wedstrijd uit de hand te lopen, maar dat gebeurde niet. DSZ dacht wederom een strafschop te verdienen, maar ook nu zag de scheidsrechter er geen overtreding in. Erica rook bloed en voelde dat er minimaal een gelijkspel te behalen was. Wesley Wessels kon alleen op de keeper af, maar werd net op tijd bijgehaald, ook Hof, Bults en Jeroen Wijnands kregen kansen op de gelijkmaker. Aan de andere kant moest keeper Saaltink enkele malen handelend optreden om de 2-0 te voorkomen. Toen de 2-0 10 minuten voor tijd alsnog viel uit een corner, leek de wedstrijd beslist. Erica ’86 zette echter nog eenmaal aan en een paar minuten later was het 2-1. Andy Hof schoot een slechte bal van de keeper van grote afstand in een keer in het doel. Meer zat er echter niet in, want de wedstrijd was vrij snel na dit doelpunt afgelopen. 

Volgende week wederom een zware kluif, want dan komt koploper Achilles op bezoek op Erica.