Erica '86 verliest van titelfavoriet Achilles 1894

Na vorige week nipt van nummer 3 DSZ verloren, mocht Erica '86 zich wederom opmaken voor een zware wedstrijd. Ongeslagen koploper Achilles 1894 kwam op bezoek. 

Trainer Andries Bremer kon deze week weer beschikken over Patrick Blok en Rick Post die beide zijn hersteld van een blessure. Ook Niels Lammerts en Dennis Aardema waren weer aanwezig. Erica speelde met dezelfde inzet als een week eerder, maar probeerde ook met Achilles mee te voetballen. Dit lukte behoorlijk. Al in de eerste 5 minuten kreeg 86 wat mogelijkheden om de score te openen, bijvoorbeeld Wesley Wessels die vanaf grote afstand bijna de keeper wist te verschalken. Na een kwartier spelen kwam Achilles beter in de wedstrijd en liet het zien dat het goed kan voetballen. Met goede aanvallen werd de verdediging van 86 onder druk gezet. 86 kwam er een aantal keren op de counter uit en kreeg ook kansen. Na 25 minuten werd een van de aanvallen van Achilles afgerond na een goede steekbal en dito afronding. Vlak hierna kwam Achilles wederom op snelheid het strafschopgebied van Erica in. Jeroen Boer speelde de bal met een correcte sliding over de achterlijn. De scheidsrechter zag hier van grote afstand echter een strafschop in. Deze werd gedecideerd in geschoten. Op slag van rust kreeg Niels Lammerts nog een enorme kans op de aansluitingstreffer, maar zijn inzet ging net over.

In de rust moest keeper Saaltink zich laten vervangen door een knieblessure. Ook reservekeeper Jeroen Wijnands was tijdens de warming-up geblesseerd geraakt, zodat Dennis Bults vanuit de spits in het doel kwam te staan. Patrick Blok nam zijn plek in de aanval over.

In de tweede helft was het ook Achilles dat de regie in handen had. Maar nu wist 86 ook vaker gevaarlijk te worden. Vooral het goed spelende middenveld van 86 wist vaak een antwoord op het sterke spel van Achilles. Nadat Achilles een aantal mogelijkheden niet wist te benutten, kreeg Andy Hof een grote kans maar zijn lob werd door de keeper gestopt. 20 minuten voor tijd was de wedstrijd beslist. Uit wederom een steekbal werd de spits bereikt die beheerst binnen schoot. Vlak voor tijd had 86 nog een penalty moeten krijgen, maar de overtreding op Patrick Blok werd niet als zodanig beoordeeld. 

Ondanks het verlies was er reden tot tevredenheid bij 86. Achilles is een zeer sterke ploeg die fluitend kampioen wordt in deze klasse. Dat Erica goed weerstand wist te bieden, stemt hoopvol. Volgende week mag de ploeg de eerste helft van het seizoen afsluiten bij nummer 2 Tiendeveen. Wederom een zware beproeving.