Erica '86 ongelukkig onderuit in Pesse

Erica '86 ongelukkig onderuit in Pesse

Na de afgelasting van vorige week en de schaduwwedstrijd tegen Klazienaveen 2 waarin Erica ’86 een goede wedstrijd speelde, moest het deze week afreizen naar Pesse voor de eerste competitiewedstrijd. Gezien de stand op de ranglijst een zeer belangrijke wedstrijd voor beide ploegen in de 5e klasse E.

Allereerst de positieve punten aan dit duel. Erica ’86 mocht voor de eerste keer in deze competitie aantreden in de mooie nieuwe tenues, nieuwe warmloopshirts en nieuwe trainingspakken. Dit is mogelijk gemaakt door de sponsoren Vleesspies.nl, Fietje bier, Caravanstalling Drenthe en Duko Verhuur. Ook was het prachtig om te zien dat er (wederom) meer supporters uit Erica langs de lijn stonden dan dat er van de thuisploeg aanwezig waren. Ondanks de stand op de ranglijst, zijn de trouwe supporters altijd aanwezig en dat is iets om trots op te zijn.

Het minder mooie nieuws was dat trainer Andries Bremer liefst zes afmeldingen had ontvangen, waardoor hij met de opstelling aan het schuiven moest om de basis goed neer te zetten.

Op een zwaar veld werd de wedstrijd om half 3 begonnen. Pesse kwam goed uit de startblokken en probeerde ’86 vast te zetten. Dit resulteerde in een zeer grote kans na 3 minuten die van dichtbij over gekopt werd. Pesse had moeite om deze manier van spelen vol te houden en Erica ’86 wist zich wat meer onder de druk uit te spelen. Het eerste noemenswaardige feit was een afstandsschot van Rick Post na 10 minuten. Daarna kreeg Pesse nog een grote kans, die verkeerd ingeschoten werd. Na een half uur spelen nam ’86 definitief de regie over en dit resulteerde in kansen voor Wesley Wessels, Andy Hof en Patrick Blok. Echter wisten allen niet te scoren en werden de kleedkamers opgezocht met een 0-0 ruststand.

Gezien het spelbeeld aan het eind van de eerste helft werd er vol vertrouwen aan de tweede helft begonnen. Dit bleek echter niet de waarheid. Pesse begon feller en Erica moest het antwoord schuldig blijven. ’86 kwam er steeds moeilijker uit en Pesse wist enkele malen gevaarlijk te worden. Maar wanneer het gevaarlijk werd, stond keeper Wijnands op de juiste plaats om zijn doel schoon te houden. Het spelbeeld begon meer op tennis te lijken doordat beide vaak de lange bal hanteerden, dit kwam het niveau van de wedstrijd niet ten goede. Na een dik uur spelen deed ook de scheidsrechter een duit in het zakje. Een aanvaller van Pesse ontving de bal ruim twee meter in buitenspelpositie. Hij schoot de bal keurig binnen en iedereen ging ervanuit dat de scheidsrechter het vlagsignaal zou overnemen. Echter besloot hij de goal goed te keuren met als argument een warrig verhaal over het bewust aanraken van de bal door iemand van ’86… of zoiets…

De laatste 20 minuten was het alles of niets voor ’86, achterin werd 1 op 1 gespeeld en vele ballen werd op goede hoop richting het strafschopgebied van Pesse gespeeld. Dit gaf ook ruimte voor Pesse waardoor de 1-1 net zo goed kon vallen als de 2-0. Beide ploegen wisten niet te scoren. De grootste kans was vlak voor tijd voor Lennard Hein die oog in oog met de keeper over schoot.