Erica '86 verliest geflatteerd van Veendam 1894

De ziekenboeg van Erica ’86 stroomt langzaam maar zeker leeg. Zowel Rick Post, Wilco Koopman als Marco Boer konden in de thuiswedstrijd tegen Veendam 1894 weer speelminuten maken. Het lijkt erop dat trainer Andries Bremer in de laatste vijf wedstrijden van het seizoen over een vrijwel complete selectie kan beschikken.

Erica ’86 wist dat een overwinning op Veendam zeer welkom was om het seizoen nog van wat glans te voorzien. Dat was de eerste 25 minuten van de wedstrijd ook zeker terug te zien. De spelers van Erica streden voor elke meter en probeerden Veendam te overrompelen. Veendam leek onder de indruk van deze aanpak en dit zorgde voor enkele grote kansen voor 86. Na 10 minuten raakte Andy Hof de lat en even later zag Wesley Wessels zijn inzet maar net naast het doel verdwijnen. Na deze periode kreeg Veendam weer grip op de wedstrijd en liet het meteen zien zeer effectief met de kansen om te gaan. De grote en sterke spits Armin Sabic kreeg iets te veel ruimte en wist de 0-1 binnen te tikken na een klein half uur spelen. 5 minuten later kopte diezelfde Sabic een corner binnen en op slag van rust maakte hij zijn derde van de middag toen de buitenspelval van 86 niet klopte.

De wedstrijd leek gespeeld, maar Erica zette gelijk na rust alles op alles om de wedstrijd te kantelen. Er werd hoog druk gezet en Veendam kwam nog maar sporadisch onder de druk vandaan. In de 60e minuut leverde dit dan ook de 1-3 op. Wessels onderschepte een slecht genomen ingooi van Veendam en kon alleen op de keeper af en scoorde beheerst. Bij Erica kwam het gevoel dat een gelijkspel zeker niet uit zicht was en ging door met aanvallen. Veendam loerde op de counter en heeft het geluk enkele zeer begaafde spelers inde selectie te hebben die wel raad weten met de bal. 5 minuten na de goal van 86 werd de marge weer 3 na een snelle counter. Hiermee was de wedstrijd definitief gespeeld en kon Veendam nog een keer scoren om de geflatteerde uitslag van 1-5 op de borden te brengen.

Volgende week staat de derby tegen VEV op het programma.