Erica '86 op strijdlust afgetroefd door VEV

De gemeentelijke derby tegen VEV stond op het programma voor Erica '86. De thuisploeg uit Klazienaveen Noord had de week ervoor met liefst 7-1 verloren van het stroef draaiende VVAK en daardoor hadden de mannen van Andries Bremer hoop op een goed resultaat. Deze hoop bleek ijdel, want in een zeer matig duel won VEV voornamelijk op strijdlust met 3-1.

 

Al vanaf de eerste minuut stroopte VEV de mouwen op en Erica '86 leek hiervan onder de indruk. Vrijwel elk duel en elke tweede bal werd door ‘86 verloren en dit zorgde voor veel balbezit voor VEV. Tot grote kansen leidde dit echter niet. Even veerde het publiek op toen een afgeslagen vrije trap vol op de onderkant van de lat werd getrapt door de spits van VEV. Of de bal de doellijn had gepasseerd was moeilijk waar te nemen. Voor de rest vielen aan beide kanten verder geen grote mogelijkheden te noteren en werden de kleedkamers opgezocht met een 0-0 ruststand.

 

De tweede helft werd het spel aan beide kanten iets beter. VEV bleef het betere van het spel houden, maar ook Erica gooide de schroom wat van zich af waardoor het meer een open wedstrijd werd. Na ongeveer een uur spelen viel het openingsdoelpunt. Een aanval van VEV leek dood te lopen, maar laatste man Jeroen Boer ging ongelukkig in de fout door de bal niet goed te controleren. Dit verraste iedereen en de spits van VEV was de eerste die hier op reageerde door de bal langs de goed keepende Dennis Bults te schieten. Het doelpunt leek Erica wakker te schudden, want vrij snel hierna werd de gelijkmaker op het scorebord gezet. De aanval werd opgezet door Wesley Wessels en zijn voorzet bereikte de ingevallen Rick Post, die de bal keurig in de hoek prikte. De eerste de beste goede mogelijkheid voor ’86 resulteerde hiermee meteen in een doelpunt. Even later volgde een aderlating voor ’86. Marco Boer ging in een onschuldig duel naar de grond. Hoewel het duidelijk was dat hij erg veel pijn had, vond VEV het niet nodig om de bal buiten te spelen en ging door met aanvallen. De aanval leverde verder niets op, maar deze actie paste niet in de verder vriendschappelijke wedstrijd. Na een bezoek aan de huisartsenpost bleek Boer een breuk in zijn enkel te hebben opgelopen. De wedstrijd leek af te stevenen op een gelijkspel, maar in het laatste deel van de wedstrijd scoorde VEV nog twee keer. De 2-1 kwam voort uit een voorzet vanaf rechts die goed werd binnen geschoten en even later volgde een aanval over de andere kant die keurig werd binnen gekopt. Al met al een terechte uitslag, waarbij VEV vooral op strijdlust Erica ’86 de baas was.

 

Volgende week is ’86 vrij waarna het zich in de komende vier wedstrijden nog volop kan bemoeien met de titelstrijd, want in deze wedstrijd zal de complete top vier van de ranglijst bestreden moeten worden. Een zware kluif.