Erica '86 geeft voorsprong met tiental weg tegen DSZ

Op deze stralende zaterdagmiddag stond de wedstrijd tegen DSZ op het programma. Het veld op Erica lag er strak bij en ook het weer speelde een mooie bijrol. Van de wedstrijd eerder dit seizoen wist 86 zich nog te herinneren dat DSZ zich geen raad weet met de (voor de vijfde klasse kenmerkende) fysieke duels en dit was dan ook de strijdwijze voor de wedstrijd.
 
Vanaf het begin van het duel droop de arrogantie eraf bij de gasten uit Zuidlaren. Blijkbaar hadden zij verwacht om eenvoudig de punten op te halen op Erica, echter kwamen zij van een koude kermis thuis. Al in de derde minuut kreeg Vincent de Olde de kans op de openingstreffer, maar zijn schot werd geblokt. Erica '86 stroopte de mouwen nog verder omhoog en ging door met aanvallen. Dit resulteerde na een kwartier spelen in de 1-0. De Olde werd gevonden uit een voorzet van Dennis Bults en ronde beheerst af. DSZ leek te schrikken van deze achterstand, maar was niet in staat het tij te keren. Sterker nog, Erica kwam volkomen verdiend op 2-0. Uit een voorzet van Wesley Wessels was het Patrick Blok die de bal onberispelijk in de kruising schoot. Dit alles speelde zich af binnen het half uur. Erica zat in een zetel, want het wist dat DSZ moest komen en er daardoor meer ruimte voor 86 zou ontstaan. Na deze doelpunten ontvouwde zich het spel dat de rest van de middag zou doorgaan: DSZ probeerde het voetballend op te lossen en Erica zette daar een gezonde portie vechtlust tegenover. Blijkbaar zijn de gasten uit Zuidlaren nog steeds niet gewend aan het voetbal in de vijfde klasse, want bij bijna elk duel gingen de spelers van DSZ met veel overdreven kabaal naar de grond. Ook de scheidsrechter was onder de indruk van dit theater, want Wesley Wessels kon na een tweetal stevige tackles binnen het half uur inrukken met 2 keer geel. Hierdoor was de organisatie even weg bij 86 en kon DSZ twee maal scoren en werden de kleedkamers opgezocht met een 2-2 ruststand.
 
In de tweede helft was de 2-2 voor 86 het doel. Met veel gezonde strijd werd geprobeerd de 2-2 over de streep te trekken. Dit leek lange tijd te lukken, want de grote kansen voor DSZ bleven uit. Echter een kwartier voor tijd viel de 2-3 gelukkig binnen. Via een scrimmage ging de bal via een verdediger en de onderkant van de lat binnen. Hiermee was het verzet gebroken en kon DSZ uitlopen naar 2-4.
 
Enorm zonde voor de ploeg van trainer Andries Bremer. Bij de 2-0 tussenstand leek de wedstrijd in de pocket, maar de rode kaart gooide roet in het eten. Volgende week wacht de aanstaande kampioen Achilles.