Erica '86 2 te sterk voor buurman SC Erica 2

De eerste wedstrijd van het 'nieuwe' tweede elftal van Erica '86 was meteen een prachtig affiche. Er werd een uitwedstrijd gespeeld tegen buurman SC Erica 2. Aanvang: 14:30, met een reistijd van toch al gauw een minuut kon er om 13:29 verzameld worden. Waar het eerste elftal veelal uit nieuwe gezichten bestaat, stonden bij het tweede elftal vooral vertrouwde gezichten aan de aftrap. Alleen Lyon Blik en Rick Feijen maakten hun debuut voor '86 en ook Jordi Werring was een nieuw gezicht voor dit elftal. Het was tevens ook de eerste wedstrijd voor trainer Dennis Knigge.

Hoewel de meeste spelers elkaar goed kennen, was het een aftastend begin. Na een kwartier spelen kwam er lijn in het spel van '86. Er werden enkele goede aanvallen opgebouwd en langzaam maar zeker werd SC Erica op eigen veld vast gezet. De eerste goal liet dan ook niet lang op zich wachten. Blik werd aan de rechterkant diep gestuurd, kwam goed naar binnen en legde de bal panklaar neer voor Dennis Bults die de bal goed binnen schoot. Even later besloot rechtsback Bart Mol op avontuur te gaan. Via enkele goede combinaties drong hij het strafschopgebied binnen en probeerde de laatste man uit te spelen. Deze probeerde op zijn beurt Bart met een sliding te stoppen. Zijn medespelers riepen nog: "Jeroen, niet doen!" maar het was al te laat, strafschop voor 86. David de Kroon pakte zijn verantwoordelijkheid en hoewel niet fantastisch binnen geschoten (pak ‘m beet 1 meter uit het midden) schoot hij de 0-2 binnen. Vlak voor rust zat 86 op rozen toen Vincent Westerkamp oog in oog met de keeper de 0-3 binnen schoot.

In de rust kon coach Knigge naar hartenlust wisselen, gezien de zeer goed bezette reservebank van liefst 5 spelers. De tweede helft was van beide teams niet bijster goed te noemen. 86 probeerde nog verder uit te lopen, maar wist het net niet meer te raken (wel de lat, de keeper, een paar keer het vangnet en een enkele onschuldige omstander) en SC Erica kon simpelweg geen vuist meer maken. Ook de scheidsrechter had het allemaal wel gezien en besloot ruim voordat de 90 minuten vol waren al af te fluiten.

Komende zaterdag is de equipe van trainer Knigge vrij, waarna het een week later in de thuiswedstrijd tegen CSVC 4 mag proberen om een ronde verder te bekeren.