Erica'86 VR1 verliest van DVC'59 VR1

Zaterdag 23 september 2017. Terwijl de zon haar best deed 2017 te verblijden met wat extra zonnestralen was Erica'86 VR1 te gast op het gezellige Sportpark Bloemendaal te Nieuw-Dordrecht. Vele weken keek de selectie van Erica'86 met smart uit naar de start van de competitie. Eindelijk ging de bal rollen tegen oude bekende DVC'59 VR1. Erica'86 wist de laatste ontmoeting in Nieuw-Dordrecht met 3-0 te winnen, maar al gauw werd duidelijk dat sinds die laatste ontmoeting aan beide zijden veel is veranderd.
 
Om 14:00 uur klonk het eerste fluitsignaal en trok DVC'59 de regie van de wedstrijd volledig naar zich toe. Erica'86 oogde zenuwachtig en wist amper onder de druk van DVC uit te komen.
DVC kreeg een aantal kansen, 86 kon daar slechts sporadisch iets tegenover zetten.
Toch was het Erica'86 die de score opende in de 34e minuut. Een strafschop na een handsbal in de 16 werd, bij haar debuut voor Erica'86, koelbloedig benut door Sevgi Sari.
DVC liet zich door deze tegenvaller niet van de wijs brengen en koos weer volop de aanval.
Een schot op de lat van DVC leek in het doel te belanden, maar zowel de scheidsrechter als zijn assistent oordeelden anders. Erica'86 kwam hier goed weg en was gewaarschuwd.
 
In daarop volgende tegenaanval liep een aanvaller van Erica'86 vanaf de rechterzijde de 16 binnen richting het doel. Heel 86 zag de 0-2 al op het bord staan, maar de bal ging helaas nipt links naast het doel. Alhoewel het zeer geflatteerd was geweest had Erica'86 zichzelf een hele grote dienst kunnen bewijzen. In de 42e minuut schoot Merel Kreeft van DVC alsnog de 1-1 op het bord. Gezien het spelbeeld meer dan verdiend.
 
Vrijwel direct na de aftrap kreeg DVC een dubieuze vrije trap halverwege de helft van Erica'86. Een aangeschoten handsbal was voor de scheidsrechter reden om een vrije trap te geven. Erica'86 was daarna even niet bij de les. In de 44e minuut reageerde alleen Merel Kreeft op de vrije trap. Vrijwel ongehinderd schoot zij de 2-1 op het bord. Voor Erica'86 een heel vervelend moment zo vlak voor rust.
 
Na de rust bleef het spelbeeld onveranderd. Erica'86 bleef onrustig voetballen en hield de ruimte tussen aanval en middenveld/verdediging te groot.
DVC bleef daarentegen dapper van het eigen doel af voetballen en kreeg daaruit ook weer legio kansjes. Maar net als in de 1e helft was ook nu Erica'86 toch een paar keer gevaarlijk.
Ipv op doel te schieten probeerde de 86 aanvaller de bal breed te leggen op een collegaspits, maar helaas bleef de acties daar ergens tussenin hangen en kon DVC het gevaar keren.
Het slot akkoord was wederom voor Merel Kreeft. Zij maakte aan alle 86 illusies een einde door de 3-1 binnen te schieten, ook gelijk de eindstand.
 
Voor 86 is er nog veel werk aan de winkel in de aanloop naar de confrontatie met KSC in eigen huis.
Daarentegen een mooie start voor DVC, we wensen jullie veel succes tegen DSC'65 volgende week.