Erica '86 2 verliest nipt van HZVV 6

Na een succesvolle poulefase in de beker met 9 doelpunten voor en 0 tegen, was het dit weekend tijd voor de eerste competitiewedstrijd van Erica '86 2. Op sportpark de Veenschappen was HZVV 6 de tegenstander.

Al vanaf het begin van de wedstrijd was duidelijk dat 86 een moeilijke middag te wachten stond. HZVV heeft een zeer snelle spits die vaak (zeg maar gerust altijd) gezocht werd met de lange bal. Het tandem Martijn Doek en Dennis Bults had hieraan de handen vol, maar wist hem goed af te stoppen. HZVV was de betere ploeg, maar wist behoudens een buitenspeldoelpunt het net voor rust niet te vinden. 86 kon hier slechts enkele afstandsschoten tegenover stellen.

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld. Een sterker HZVV dat nu wel wist te scoren. Een afstandsschot had blijkbaar te veel effect voor keeper Jeroen Wijnands, want hij dook (nou ja, hij viel gewoon om) naar de hoek terwijl de bal door het effect en een stuit weer naar het midden van het doel ging. Datzelfde effect zorgde even later voor de gelijkmaker doordat de laatste man van HZVV de bal verkeerd inschatte en de bal pardoes achter zijn eigen doelman werkte. Een kwartier voor tijd viel dan toch de winnende treffer voor HZVV. Een goede voorzet werd binnengekopt.

Al met al een verdiende overwinning voor HZVV. Volgende week mag de ploeg van Dennis Knigge zich proberen te revancheren tegen SCN 3 uit Nieuwlande.