Erica '86 overklast SETA

Onder mooie omstandigheden op een redelijk veld stond de wedstrijd tegen het verrassende SETA op het programma. Trainer Andries Bremer kon over een volledige selectie beschikken.

 

De jonge maar goed leidende scheidsrechter floot om exact 14:30 voor het begin. In het begin leek SETA de fellere ploeg, dit resulteerde echter niet in kansen. Na een korte blessurebehandeling aan de kant van SETA, pakte Erica het initiatief. Na 8 minuten kreeg Niels Lammerts een enorme kans, maar de keeper kon ingrijpen. Nog geen minuut later kwam Wesley Wessels na een individuele actie alleen voor de keeper, maar ook nu wist de keeper te redden. Even later was het wel raak. Andy Hof nam een bal vanaf een meter of 20 zo maar op de slof en de bal vloog prachtig binnen. Even later gaf Bart Mol een scherpe voorzet die Wessels binnen liep. Volgens de grensrechter stond Mol echter buitenspel. Het werd een open wedstrijd want ook SETA ging door met aanvallen. Na een kwartier spelen scoorde SETA dan ook uit een scrimmage. Dit doelpunt werd ook afgekeurd wegens buitenspel. Voor de neutrale toeschouwer ontspon zich een mooie wedstrijd met twee ploegen die vol op de aanval speelden. Na 25 minuten spelen schoot SETA met een prachtig afstandsschot op de kruising. De rebound voor een leeg doel was niet aan de aanvoerder besteed. Toen het SETA niet lukte om de aansluitingstreffer te maken richtte hun woede zich op de scheidsrechter. Met opzichte schwalbes werd geprobeerd om een strafschop te veroveren. Toen dat niet lukte, was de scheidsrechter de boeman. De wedstrijd leek naar 1-0 ruststand te gaan, maar hier was Andy Hof het niet mee eens. De keeper van SETA verdedigde niet goed uit. Wessels greep in met een sliding en bereikte Hof die met een subtiel lobje de keeper verschalkte. Diezelfde Hof kreeg zelfs de kans op de 3-0, maar vanaf een meter of 15 schoot hij wild over.

 

De tweede helft begon met een gretig SETA. Na 7 minuten kwam er een goede steekbalop Ricardo vd Sluis, die wel raad weet met dit soort ballen: 2-1. SETA bleef meer balbezit houden, maar 86 wist zich staande te houden. Na een kwartier spelen kreeg 86 een vrije trap op 20 meter na een goede actie van Marco Boer. Wessels Schot de bal goed in, maar even fraai was de redding van de keeper. Hierna was de wedstrijd weer in evenwicht. In de 70ste minuut herstelde Wessels de score. Na een goede pass van Bart Mol scoorde hij na een goede actie. Nog geen minuut later kon Wessels de wedstrijd in het slot gooien, echter redde de keeper. De rebound van Hof spatte op de paal uiteen. Een kwartier voor tijd stond wederom de paal een aanval via Wessels, Kenny Boer en Lammerts in de weg. Erica ging door en SETA leek niet meer in staat om de wedstrijd te kantelen. Hof kwam oog in oog in de keeper, maar wederom kwam de keeper als winnaar uit de strijd. 6 minuten voor tijd viel alsnog de beslissing. Een goede uittrap van de goed keepende Saaltink kwam in de voeten van debutant Rick Post, die de bal goed breed legde op Lammerts. Zonder na te denken schoot hij de bal hard binnen in de linkerhoek. Een bevrijding voor de spelers, maar ook een terechte tussenstand.  Vlak voor tijd scoorde Lammerts zelfs zijn tweede na een voorzet van Kenny Boer. Eindelijk werd de ploeg van Andries Bremer beloond voor het vertoonde spel.